maandag, februari 22, 2021
Tel: 040 304 60 00
Email: redactie@frits.nl

FRITS Magazine is ook te volgen op Facebook. Hier komen met regelmaat interessante nieuwtjes op te staan over de regio. Like je onze pagina al?

FRITS Magazine
FRITS Magazine3 days ago
Eindhoven(365) is op zoek naar een soundtrack, ons eigen Eindhoven-anthem zogezegd. Dat is er allang, betoogt Reno van der Looij op de site www.eindhovenrockcity.nl. En waarom negeert de citymarketing-organisatie het rock-imago van de stad stelselmatig, vraagt hij zich af.
FRITS Magazine
FRITS Magazine4 days ago
De gemeente Eindhoven start in het najaar met de herbestrating van de binnenstad. Op basis van de ervaringen in het verleden is onze columnist Pieter Hendrikse nog niet helemaal gerust op het resultaat...

https://www.frits.nl/blog/voor-bestrating-naar-het-stratumseind/
FRITS Magazine
FRITS Magazine5 days ago
In een jaar tijd is de schuldenberg van restaurants in Nederland opgelopen tot 3 miljard euro!! De gemiddelde schuld per restaurant is zo'n 90.000 euro. Een en ander blijkt uit cijfers van het CBS en onderzoek van culinair platform www.wijnspijs.nl waaraan 1.200 restaurants in het land hebben meegedaan. 50% van de restaurants houdt het niet langer meer vol dan 6 maanden. De branche verwacht minimaal 2 jaar nodig te hebben om uit de schulden te komen. De steunmaatregelen van het kabinet zijn onvoldoende, aldus KHN. De huidige routekaart wordt beschouwd als een doodsteek voor veel restaurants.
FRITS Magazine
FRITS Magazine1 week ago
Brainport Eindhoven behoort tot de wereldtop van innovatieve regio's. Dat stelt hoofdeconoom Yann Ménière van het Europees Octrooibureau (EOB) in een interview met Technisch Weekblad: "Als het gaat om hightechbedrijven die eindproducten maken, Philips voorop, moeten we in Europa en Nederland echt wel trots zijn op wat we hier kunnen."

Het Europees Octrooibureau benoemt technologische trends op de lange termijn. Op dit moment zitten we midden in de vierde industriële revolutie, die gekenmerkt wordt door automatisering en data: “Patentaanvragen op dit vlak nemen met 20% per jaar toe, en maken inmiddels 11% van alle patentaanvragen uit, wereldwijd gezien.”

Als het gaat om regio’s waar innovaties op het gebied van de vierde industriële revolutie plaatsvinden, dan staat Eindhoven maar liefst op plaats 15, met 1,2% van de geregistreerde internationale patentfamilies (IPF’s) op het gebied van 4IR. "Dat is te danken aan Philips, ASML en een high-techindustrie die deze bedrijven meeslepen", aldus Yann.

Met maar liefst 2.898 IPF’s tussen 2000 en 2018 weet Philips zich neer te zetten op plaats 12 in de wereld, vóór Alphabet en Siemens. "Als klein land is dat echt iets om trots op te zijn", aldus Yann.
FRITS Magazine
FRITS Magazine1 week ago
Vandaag is de aftrap van carnaval in Lampegat. Helaas gooit corona roet in het eten. Voor de diehards is er LampeGat TV met online uitzendingen, vanaf vanmiddag 16.00 uur. Zie https://live.sommedia.nl/lampegat?fbclid=IwAR1FL31msSD5swRTmnlqQGWT9G5iqdDydVNVv5-tRtK-2Bp0LBqrQuJPSBU
De Carnavalsmis wordt zondagochtend uitgezonden door Studio040 en wel om 11.11u. Ook Drie Uurkes Vurraf is live te volgen vanaf vanmiddag 15.00 uur bij Omroep Brabant. Salaai!!
FRITS Magazine
FRITS Magazine2 weeks ago
Na een dikke 25 jaar hebben de rode klinkers in de binnenstad hun langste tijd gehad. Ze worden in de komende jaren vervangen door gelijkvloerse stoep-straat-stoep indeling van Eindhovens ontwerp, in combinatie met meer groen. Te beginnen op het Stratumseind. Aanvang september. De horeca is er blij mee, de cafés hoeven niet opnieuw voor een langere tijd dicht, zo is afgesproken met de gemeente Eindhoven. Tijdens evenementen vinden geen werkzaamheden plaats.